štvrtok 13. mája 2021

Battle Pass - 3. sezóna a Ivan Poddubný

Včera sa vo War Thunderi začala nová sezóna Battle passu. Po prvej, k 75. výročiu víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne, ktorá prišla minulý rok 2. decembra, nasledovala od 24. februára druhá s názvom Steel Centurion, a teraz prichádza tretia, ktorá dostala názov Silová atletika

V predchádzajúcich sezónach bolo možné získať 4 špeciálne nové stroje - britský tank Matilda Hedgehog, britský torpédoborec ORP Garland (H37), americký F2G-1 Super Corsair a sovietsky T-10A ako hlavnú odmenu v prvej; americký experimentálny stíhač tankov T55E1, nemecký torpédoborec Typ 1936А, Z25, sovietsku experimentálnu stíhačku ITP (M-1) a hlavná odmena v druhej sezóne bol austrálsky Centurion Mk.5/1 (RAAC).

Tentoraz už ako tradične budú za odmenu dva tanky, loď a lietadlo, a teda maďarský tank Toldi IIA do talianskeho stromu, sovietsky ľahký krížnik Vorošilov, francúzska stíhačka P-39Q-25 a nakoniec americký ťažký tank M6A2E1.

Výzvy, ktorých plnením dostávame body do postupu sezónou, prešli niekoľkými zmenami. Od teraz, každý nepárny týždeň bude sprístupnená jedna nová výzva a každý párny týždeň hneď dve. Všetky výzvy však nebude možné plniť až do skončenia sezóny, ale len v priebehu troch týždňov.

Pribudla tiež možnosť získať nasledujúcu sezónu Battle pasu zdarma.

Témou tejto sezóny je evidentne cvičenie, posilňovanie, kulturistika a tvárou alebo ikonou, ktorú je možné získať do hry je Ivan Poddubný.

Kto vlastne bol tento silák?

Ivan Poddubný bol jeden z prvých profesionálnych zápasníkov a priekopník posilňovania ešte z éry cárskeho Ruska a neskôr Sovietskeho zväzu. Narodil sa v roku 1871 na Ukrajine. 

Obrovskú fyzickú silu, ktorou bol známy, mal jednak vrodenú, a jednak ju získal v mladosti ťažkou prácou pri nakladaní v dokoch, pravidelným cvičením s kettlebelmi a zápasením. Neskôr mu učaroval cirkusový život, keď vystupoval ako strongman v cirkusoch v Sevastopole, Kyjeve a slávnom Moskovskom cirkuse.

So zápasením v grécko-rímskom zápase a vo voľnom štýle začínal okolo roku 1900 a venoval sa mu viac ako 40 rokov.

Z cirkusu odišiel po tom, čo sa mu po tragickom páde z veľkej výšky zabila pri vystúpení na hrazde bez istenia jeho manželka, gymnastka Máša Dozmarová.

Pokračoval v zápasníckej kariére, počas ktorej porážal aj výrazne mladších súperov. Stal sa neporazeným šampiónom v Rusku, Francúzsku a neskôr zápasil aj v Amerike, dokonca tam vo veku 56 rokov vyhral dnešnú obdobu kulturistických súťaží typu Mr. Olympia.

Počas 2. svetovej vojny odmietol odísť z okupovanej Ukrajiny, kde sa usadil a rovnako odmietal odísť do Nemecka, kde mal trénovať nemeckých atlétov.

Ivan zomrel vo veku 77 rokov len 4 roky po skončení vojny na zástavu srdca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára