nedeľa 18. júla 2021

Challenger 2 a tajné dokumenty

 


Jedna z vecí, ktoré ma na War Thunderi baví, je vysoká miera realistickosti každého jedného bojového vozidla. Tie sú vymodelované do najmenších detailov a pri hraní má človek pocit, že ovláda reálny stroj s jeho váhou, odporom terénu a podobne.

Je známe, že vývojári pri vytváraní strojov používajú všetky možné známe a dostupné dokumenty ako referenciu pri hrúbke panciera, počte nábojov až po dĺžku a umiestnenie komponentov na milimetre. Samozrejme, keďže sa jedná o ruskú hru, najdostupnejšie dokumenty majú k dispozícii práve o ruských resp. sovietskych strojoch. Bojové vozidlá z iných krajín teda logicky nemusia byť stopercentne detailné vo všetkých ohľadoch.

A práve to chcel dokázať za každú cenu v diskusii jeden fanúšik hry a dlhoročný hráč z Británie v prípade britského tanku VII úrovne Challenger 2. Na fórum však nahral screenshoty z dokumentov, ktoré poukazovali na jeho tvrdenie, že niektoré časti sú vymodelované nesprávne.

Na tom by nebolo nič zlé, keby tieto materiály neboli podľa britského Ministerstva obrany stále klasifikované ako tajné. Navyše, hráč Fear_Naught je údajne príslušník Kráľovského tankového regimentu Spojeného Kráľovstva a za zverejnenie chránených dokumentov mu mohlo hroziť až 14 rokov väzenia.

Long story short, obrázky boli z fóra odstránené, hráč dostal varovanie, keďže konal neúmyselne a vývojári na tanku nebudú robiť žiadne zmeny, pokým nebudú mať v rukách legálne materiály, alebo dokumenty s potvrdením že sú úplne odtajnené.

O kauze informovali Kotaku a aj slovenský Refresher

1 komentár: