pondelok 26. júla 2021

Battle pass - 4. sezóna - Nebojácni voltižéri

 


Už túto stredu, 28.7. sa rozbehne nová sezóna Battle passu. A ako trochu naznačuje názov - Fearless Voltigeurs, teda Nebojácni voltižéri, bude zameraná na francúzske bojové jednotky.

Aj hlavná odmena bude patriť do francúzskeho stromu, E.B.R. (1963), prémiové kolesové bojové vozidlo na IV. úrovni.

Ďalej bude možné získať nemecké polopásové bojové vozidlo pechoty Sd.Kfz.251/22 na II. úrovni, stíhačku Zero A6M6c do japonského stromu na III. úrovni a americký ľahký krížnik triedy Omaha USS Detroit (CL-8) rovnako z III. úrovne.

Sezóna bude po novom dlhšia o dva týždne, koniec bude 27. októbra. Gaijin do budúcnosti plánuje 4 sezóny za rok, teda jednu na každé ročné obdobie. Výziev bude naopak o niečo menej, celkovo 14. A stále platí, že na začiatok bude jedna a každý ďalší týždeň bude odomknutá nová výzva.

Vráťme sa však na začiatok - kto sú to voltižéri?

Voltigeurs boli elitní vojaci peších jednotiek Francúzskej armády, ktoré založil v roku 1804 Napoleon Bonaparte. Názov vznikol zo známejšieho pojmu voltíž, voltižér bol teda akrobatický jazdec, skokan na koni. Pôvodne sa armáda snažila zvýšiť mobilitu ľahkej pechoty tým, že jej príslušníci sa budú na kratšie vzdialenosti na bojisku prepravovať na koni, sediac za jazdcom. Mali byť vycvičení zoskakovať a naskakovať za jazdy. Vyzbrojení boli rovnakou mušketou ako dragúni, teda kratšou a ľahšou ako používala radová pechota.

Nasadenie takýchto jednotiek sa neujalo, ale názov zostal pre menšie elitné úderné jednotky alebo ostrostrelcov. Voltižéri boli v podstate predchodcami dnešných špeciálnych jednotiek alebo jednotiek zvláštneho určenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára